Sabtu, 24 Oktober 2009

Expidisi 4WD Perkampungan Orang Asli di Ulu Raub, pahang.









Tayar Lipan (centipede), ni tayar boleh dikata agak 'hard core' sikit.Ni pun saiz yang paling kecil. 31x10.5 R15. Kalau dalap 34x10.5 atau 280 tu baru cun-cun. Tapi masalahnya 'body' kenderaan pula kena 'lift' sikit 2 - 3 inci. Ni pun dah best.....

2nd.stage 4WD.




Saiz tayar 31x10.5 xR15. Tayar ni sesuai untuk main 'geli-geli' sahaja. Boleh dikata stage kedua 4WD. Bumper winch pun tiada, untuk lepaskan kawasan ni guna teknik dan kepandaian yang ada.

Jumaat, 23 Oktober 2009

1st. 4WD Tahun 2002




Masa mula-mula kenal 4WD, guna tayar kecil je.Saiz 7.00 x 15 x 8..... Air sungai pun paras dada itik sahaja. Tu pun dah dikira 'best'...

Sabtu, 17 Oktober 2009

Expedisi 4X4 ke Hutan Puking Pahang


Nak keringkan enjin dulu sebelum meneruskan perjalanan.

Expedisi 4X4 ke Hutan Puking Pahang




Sorry brother, rakan-rakan tolong tarikkan. Kenderaan tak ikut spesifikasi masuk dalam sungai.

Khamis, 15 Oktober 2009

Hobi Selain Radio Amatur


Hobi kawe selain Radio Amatur, masuk hutan dengan 4WD berehat dari kesibukan kota..

Ahad, 24 Mei 2009

Sabtu, 16 Mei 2009

Pertanian Satu Perniagaan







PIBG Dan Anugerah Pelajar Cemerlang Pelajar





Ahmad Danial



Barisan YDP PIBG,Guru Besar dan lain-lain

'Scuba' My Brother 9W2MSA

Tenaga pengajar dan pelajarnya.

Tengah pakai pakaian menyelam ni..

Jumpa anak penyu pula....


Ok, boleh bernafas lah dalam air...



Pasir bawah laut, macam atas juga darat juga. Cari juga kalau ada IKAN DUYUNG yang sesat.





Rehat, penat menyelam.



Sabtu, 7 Mac 2009

ANAK TUPAI - lirik Dikir Barat Oleh: Halim Yazid

Ado sekor .... anak tupai ....
Atas jula mokte ....
Kudung ekor .... perut lapar ....
Jale cari make (2x)
(2x)

Kejadie Tuhe ... dipanggil namo tupai ....
Asalnya dale hute ....
Sejenis mamalia .....
(2x)

Kalu pasal jakit kit dehe ...
Dialah yang paling panda .....
Jatuh jaghe-jaghe .....
Kerano dio tak sobar .....

Untuk lebih lanjut layari: ....

http://video-mp3-lirik-dikirbarat.blogspot.com/search/label/Halim%20Yazid